Nye regler for solceller og husstandsvindmøller

09/02/2015

Nye regler for solceller og husstandsvindmøller

Nye regler for solceller og husstandsvindmøller træder i kraft 11. februar 2015​ Klima-, Energi- og Bygningsministeriet meddelte den 5. februar, at nye regler om forhøjet støtte til solcelleanlæg og husstandsvindmøller træder i kraft 11. februar 2015. Energinet.dk har fredag den 6. februar 2015 lagt vejledning på hjemmesiden til, hvordan man søger om forhøjet pristillæg. Selv om mange helt sikkert er interesseret i at vide, præcist hvor lang tid, der går, inden deres ansøgning er behandlet, så kan vi ikke sige det på forhånd. Det afhænger af, hvor mange ansøgninger, der kommer, og hvor hurtigt de kommer ind. Det kan vi først vide, når der bliver åbnet for ansøgningerne, siger Louise Rønne Christensen fra Energinet.dk På solcelleområdet gælder de nye regler for:
1) Eksisterende solcelleanlæg, som er nettilsluttet den 20. november 2012 eller senere (de såkaldte overgangsordninger) 2) Private personer, solcellelav og boligforeninger, som har planer om at købe solcelleanlæg, hvis de kan få del i pulje med forhøjet pristillæg (puljeordningen). Læs mere her På husstandsvindmølleområdet gælder de nye regler for:
1) Husstandsvindmøller, der er nettilsluttet den 20. november 2012 eller senere. 2) Husstandsvindmøller på op til og med 10 kW vil kunne få 250 øre/kWh, mens husstandsvindmøller over 10 kW og op til og med 25 kW vil kunne få 150 øre/kWh, hvis de opfylder lovens betingelser. Læs mere her